THE TOP FIVE OF “WHAT?” (SPOILER ALERT)

Πόσες φορές έχετε δει ταινία και το τέλος σας αφήνει μια αίσθηση περίεργη, μια αίσθηση απορίας. Τρανό παράδειγμα η ταινία Inception όσοι την έχετε δει ακόμα δεν θα έχετε μαζέψει τα βιβλία φυσικής και τα κομπιουτεράκια για να αποδείξετε ότι η σβούρα φθίνει! Από την άλλη μεριά όσοι δεν την έχετε δει αξίζει να την αγοράσετε αλλά σας διαβεβαιώ ότι το τέλος θα σας επιφέρει μία σύγχυση!
Let the countdown begin:

filth
5. Filth: Ένας διεφθαρμένος αστυνομικός χειραγωγεί μια μεγάλη υπόθεση έτσι ώστε να κερδίσει την προαγωγή και να ξανασμίξει με την οικογένειά του. Η ταινία όμως δεν είναι αυτό που πραγματικά δείχνει. Πιστεύω ότι με την παρακάτω φράση θα σας πείσω γιατί εντάσσω σε αυτή την κατηγορία την συγκεκριμένη ταινία. Σχιζοφρένεια και διπολικές διαταραχές. Αν διερωτάστε που χωράνε στο παραπάνω story δείτε την αλλά σίγουρα στο τέλος θα αναφωνήσετε το κυριλάτο WTF όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους!

enemy
4.Enemy: Ένας καθηγητής αναγνωρίζει τον δίδυμο αδερφό του σε μία ταινία και τον αναζητά . Αυτό. Όχι αγαπητή/έ αναγνώστρια/η δεν κάνω πλάκα. Το αξιοσημείωτο με αυτή την ταινία είναι ότι είναι κατά την ταπεινή μου άποψη υπέροχη. Μέχρι την τελευταία σκηνή. Δυστυχώς στην τελευταία σκηνή καταλαβαίνεις ότι έπρεπε να έχεις διαβάσει το βιβλίο The Double του Saramago. Όταν επιλέξετε να τη δείτε μη googlaρετε τίποτα για αυτή δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να απολαύσει την απορία . Απλά όταν πέσουν οι τίτλοι πηγαίνετε σε ένα καθρέπτη και απολαύστε το βλέμμα της απορίας που έχει χαραχθεί στο πρόσωπό σας.

transc
3.Transcendence: Τι γίνεται όταν ένας ιδεαλιστής επιστήμονας καταφέρνει και φορτώνει τη συνείδησή του σε έναν υπολογιστή; Οι απαντήσεις στη ταινία όχι εδώ. Πάντως, θα έχετε πολλές απορίες για το πώς και το γιατί , και αυτή είναι η μαγεία σε αυτήν την ταινία, επιστημονικά είναι ένα μεγάλο μηδέν. Δεν λέω υπάρχουν πολλές ταινίες science fiction που δείχνουν παράλογα πράγματα, για παράδειγμα το The Zero Theorem, αλλά αυτή το ξεπερνάει γιατί πολύ απλά δεν δίνει ένα ξεκάθαρο τεχνολογικό και χρονικό περίγραμμα.

pred

2.Predestination: H ζωή ενός πράκτορα που μπορεί και ταξιδεύει στο χρόνο και τα γεγονότα της τελευταίας του αποστολής , είναι η ιστορία της ταινίας αυτής. Αλλά έχετε αναρωτηθεί αν θα μπορούσατε να κάνετε έρωτα με τον εαυτό σας, τι θα γινόταν(δεν μιλάω για αυτό-ικανοποίηση έτσι);

lucy

1.Lucy: Μια γυναίκα εμπλέκεται σε μια συμφωνία και στο τέλος καταδιώκει του υπαίτιους καθώς μετατρέπεται σε μία υπερδύναμη πολεμίστρια. Πολλοί σίγουρα στο τέλος θα ρωτήσουν πόσο μεγάλο ήταν τελικά το USB Flash Drive. Ποιο USB; Δείτε και θα καταλάβετε, όχι βέβαια ότι δεν έχουμε αποθηκεύσει ποτέ σε στικάκι την Johansson (ειδικά εμείς τα φαλλοκρατικά γουρούνια) αλλά πότε σε αυτή την μορφή.

Οι παραπάνω ταινίες αξίζουν να γίνουν και θα γίνουν, όταν και άμα τις δείτε, επίκεντρο συζήτησης μιας παρέας , γιατί οι ερμηνείες των νοημάτων δεν είναι ξεκάθαρες ή απλώς δεν έχουν. Σας εύχομαι λοιπόν καλή διασκέδαση και καλό .. διαλογισμό.

Επιμέλεια: Γιάννης (με δύο ν) Παπανικολάου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s